Csak semmi pánik: magyar vonatokat tartóztattak fel bombafenyegetés miatt

Pénzcentrum2017. július 19. 12:45

Átvizsgálnak minden Magyarországon közlekedő vagy áthaladó nemzetközi vonatot, mivel bombafenyegetés érte őket - írja honlapján a rendőrség.

FRISS!

Újraindulhattak azok a nemzetközi gyorsvonatok szerda délután, amelyeket korábban bombafenyegetés miatt állítottak meg a hatóságok - közölte Mávinform sajtóügyeletese azt MTI-vel.

Ismeretlen - hangja alapján - férfi tett bejelentést 2017. július 19-én a rendőrségen arról, hogy a magyarországi vasúthálózaton közlekedő nemzetközi vonatokon bombát helyeztek el - írta a rendőrség weboldala. A rendőrség utasítására a Magyar Államvasutak Zrt. a 18 közlekedő nemzetközi járatot megállította. A szerelvényeket kiürítették, az utasokat biztonságos helyre kísérték. A várakozó szerelvényeket a rendőrség vizsgálja át.

A MÁV arról tájékoztatott, hogy délelőtt fél tíz körül ideiglenesen leállt a nemzetközi vonatközlekedés az országban, a szererlvények átvizsgálás után folytathatják útjukat. 

Ma éjfélig a rendőrség minden belépő nemzetközi vonatot átvizsgál a határon, ezért a nemzetközi, illetve némely belföldi járat esetében is késésekre kell számítani.

A bejelentést követően a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Címkék:
utazás, MÁV, rendőrség, vonat, bomba, késés, rendvédelem, riadó, nemzeti nyomozó iroda,