Újabb szabadstrand lesz fizetős a Balatonnál

Pénzcentrum2017. július 14. 08:35

A zánkai úttörőváros strandját eddig bárki ingyen használhatta, mostantól viszont belépőt kell fizetni, ha ott akarunk csobbanni.

A zánkai úttörőváros strandját eddig bárki ingyen használhatta, mostantól viszont belépőt kell fizetni, ha ott akarunk csobbanni - írja az Inforádió.

Az úttörős időkben, majd a rendszerváltást követő első években is zártan működő gyermekváros strandját 22 évvel ezelőtt nyitották meg a külső látogatók előtt. Az akkor Gyermek és Ifjúsági Centrum néven működő intézménybe gyakorlatilag bárki bemehetett, mert a főkapun kívül azzal átellenben a 71-es főút másik oldalán volt egy ajtó gyalogosoknak, bicikliseknek. Később, a bicikliút elkészülte után Zánka felől is nyitottak egy biciklis, gyalogos bejáratot.

Már az utóbbi években ez utóbbit megszüntették, most viszont még drasztikusabb lépést tettek. A június 15-augusztus 31. közötti időszakban a felnőtteknek 500, a 3-14 év közötti gyerekeknek 400, a “kedvezményes belépő (3 éven aluli gyerek, diák, nyugdíjas)" pedig 300 forintért mehet be egy napra.

A két felnőttre, két gyerekre érvényes családi belépő 1500 forintba kerül. Kettőn felüli gyerekek után 200 forintot kell fizetni gyerekenként a családi jegy ára mellé. A felnőtt és kedvezményes jegyből 100-100 forintot elengednek 16 óra után.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Egyre fogynak a szabadstrandok a magyar tengernél, több település is fáremelésre kényszerült, miután az idegenforgalmi adó után járó kiegészítés januártól lecsökkent. Volt, ahol a parkolásért kezdtek pénzt kérni, máshol az eddig ingyenesen használható partszakaszt tették fizetőssé. Arról, hogy hogy alakultak a belépő-díjak a balatonnál, ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Címkék:
pénzcentrum.hu, utazás, Balaton, strand, nyár, fürdés,