Jövő héten indul a BKK e-jegye: csak ki ne fogyjon a mobilnetünk addig

Pénzcentrum/Index.hu2017. július 6. 21:32

Jövő hét közepén indul a BKK jegyek és bérletek digitális értékesítése. Az utazásra feljogosító bizonylatot várhatóan csak aktív internetelérés mellett tudjuk felmutatni az ellenőrnek.

Jövő hét közepétől már online is vásárolhatunk BKK jegyet vagy bérletet - árulta el az Indexnek Dabróczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója. Az e-jegyek vásárlásához regisztráli kell, majd letölteni a BKK mobilalkalmazását, amin keresztül az ellenőröknek megmutathatjuk a jegyünket. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogyan küszöböli ki a vállalat, hogy a bliccelő utasok ne egy lementett képernyőt mutassanak fel az ellenőröknek, annyit lehet tudni, hogy a bérlet felmutatásához aktív netkapcsolatra van szükség.

Persze ez azt a kérdést is felveti, hogy mi van, ha kifogy a mobilnetünk, pláne, hogy mostanra a szolgáltatók már nemcsak korlátozzák a sebességet, ha kimerítettük a keretünket, hanem teljesen lekapcsolják az internetes hozzáférést. Ilyenkor viszont a mobilnetünk hiányában nem tudjuk felmutatni a bérletünket sem az eddig ismert információk alapján.

Címkék:
pénzcentrum.hu, utazás, bkk, bkv, Budapest, e-jegy,