Szertefoszlott álmok: ezek a legfrissebb infók a Green Holidays ügyről

Pénzcentrum2017. július 3. 08:36

Még mindig bizonytalan a sorsa azoknak a magyaroknak, akik Törökországba utaztak a Green Holidays utazási irodával. Egy-két estére kifizették a szállást, de mi lesz a tervezett álomnyaralással? Ezt tudjuk eddig.

Tegnap a Pénzcentrum is foglalkozott a csődbe ment Green Holidays utazási iroda ügyével. Abban a cikkbe leírtuk, hogy az iroda tegnap óta nem tudja folytatni utazásszervezői tevékenységét, így hoppon maradtak azok az utasok, akik az irodával indultak nyaralni.

Mára virradólag újabb részletek derültek ki a csőddel kapcsolatban. A hvg.hu cikke szerint:

  • Legalább egy esetben az utazási iroda több embernek adta el ugyanazt a repülőjegyet.
  • A szállásokért és a repjegyekért a teljes díjat beszedték az utasoktól, de azt legalább részben (a repjegyek esetén) vagy teljes egészében (a hotelek esetén) nem fizették ki a légitársaság és a szállásadók részére.
  • Az ankarai magyar nagykövetség munkatársai a helyszínen segítik a hoppoon maradt turistákat, 47 eurót kell fizetniük szermélyenként minden magyarnak, hogy a hotelben maradhasson.
  • Egyelőre kaptak enni és inni is pórul járt honfitársaink a hoteltől és más családoktól.
  • Vannak kisbabák is a csoportban.
  • A Green Holidays munkatársai több órás késéssel feltűntek a reptéren, de a hotelből felszívódtak.
Korábban megjelent sajtóhírek alapján az utazási iroda felelősségbiztosítója az UNIQA, társaság kéri, hogy igényeiket a biztosítónál jelentsék be, a következő elérhetőségen: info@uniqa.hu.
Címkék:
utazás, nyaralás, csőd, törökország, hírek, friss, antalya, ankara,