Óriási kedvezményt ad a MÁV, mutatjuk, hogyan lehet hozzájutni

Pénzcentrum2017. április 26. 16:05

90 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít a MÁV-START az OperaKaland programra utazó, oktatási intézményben tanuló csoportoknak. A kedvezmény bármely belföldi állomásról igénybe vehető Budapestre.


Az előadássorozat május 2-6., 9-13., továbbá szeptember 25-30., október 1-2. és október 8-13. között látogatható a fővárosi Erkel Színházban. A programot a Magyar Állami Operaház szervezi, a vasúti kedvezményt csak oktatási intézmény kérheti. Ehhez a MÁV-csoport honlapjáról letölthető "Bejelentés" című nyomtatványt szükséges kitölteni, amelyhez csatolni kell a meghatározott napra érvényes, az Erkel Színház által lebélyegzett és aláírt - postai vagy elektronikus úton megküldött - "Fogadónyilatkozatot" is.

A kedvezményes árú menetjegy érvénytartama a Fogadónyilatkozaton megjelölt napot megelőző napon kezdődik, a visszautazást pedig az előadást követő napon be kell fejezni. A menettérti kedvezmény bármely belföldi állomásról a fővárosi Nyugati, Keleti, Déli pályaudvarokra, illetve Kelenföld állomásra és a visszaútra érvényes.

Az alkalmi menettérti jegy visszautazásra csak akkor vehető igénybe, ha azt az előadás alkalmával a színházban lebélyegzik. Ennek elmulasztása esetén a jegyvizsgáló a vonaton teljes árú menetjegyre egészíti ki az alkalmi menettérti jegyet és pótdíjat is felszámít.  A vasúttársaság kedvezménye kizárólag másodosztályú, belföldi utazásra szól. Az első osztályon való utazáshoz a teljes árú kocsiosztály-különbözetet, feláras vonatok esetén pedig a pót- és helyjegyek díját külön meg kell fizetni.

Címkék:
gyerekek, utazás, MÁV, vonat, penzcentrum, iskolak,