Besokalltál és lelépnél? Íme öt ország, ahol fillérekből is megélhetsz

Pénzcentrum2017. március 5. 13:01

A külföldön munkát vállaló magyarok elsősorban az Egyesült Királyságba, Németországba és Ausztriába mennek dolgozni. Sokan nem is keresnek máshol munkát, pedig más országokban is érdemes lenne körülnézni, akár a saját igényeinknek megfelelőbb helyet is találhatnánk. Összegyűjtöttük azokat az országokat, ahol érdemes munkát keresni és a megélhetés sem kerül vagyonokba.


Örményország

Az örmény lakosság kiválóan beszél angolul, így a nyelvet ismerőknek nem lehet gondja a kommunikációval. A megélhetés viszont igen olcsó, sok terméket még a magyar viszonyoknál is olcsóbban szerezhetsz be. A hegyvidékek kedvelőinek érdemes Örményországot választania, mivel az ország területének jelentős része a Kaukázus vonulatain fekszik.

Az ország adottságai miatt kiválóan alkalmas a szőlőtermesztésre és ezzel együtt a borászat is virágzik. A Palprices indexe 76-ot mutat a fővárosban, Yerevánban, összehasonlításképpen Budapest 66 ponton áll. Egy korsó sör egyébként 400 forint körül alakul.

Montenegro

Persze nem mindenki szeretne a világ másik felére menni egy kis kikapcsolódásért, nekik jó választás lehet Montenegro. Az ország belső, hegyvidékes része és a sziklás tengerpartja egyaránt vonzó választás, természeti adottságai nagyban eltérnek hazánktól, az ország kiváló elvonulási lehetőséget nyújt.

Montenegro ugyan nem tagja az EU-nak, mégis az euró a hivatalos fizetőeszköz, további előnye lehet, hogy már fapados légitársasággal is elérhető, igaz, az elvonulást ez nem segíti. Az árak viszont hasonlóak a hazaihoz, a Palprices indexe szerint Budapestnél valamivel több, 77 pontot ért el, a sör viszont valamivel olcsóbb, mint a magyar fővárosban.

Bolívia

Dél-Amerika szívében meglepően alacsonyak az árak. Bolívia, Örményországhoz hasonlóan, dimbes-dombos, viszont sokkal magasabbak az itt található hegyek, nem is csoda, hogy La Paz a világ legmagasabban fekvő fővárosa. Ugyan nehéz Magyarországra látogatni innen, azonban a helyiek lassú életmódja csábító lehet azoknak, akik hosszabb időre ki akarnak szakadni a szürke hétköznapokból.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A vízumért ugyan közel 50 ezer forintot kell fizetni, viszont az országban már kevés pénzből is meg tudunk élni. A Palprices 76 pontra értékelte a fővárost, egy sört már 400-500 forintért megkaphatunk La Pazban, de persze vidéken ott is sokkal olcsóbb minden.

Fidzsi

Magyarországról nézve majdnem a Föld átellenes oldalán található Melanézia ékköve, Fidzsi. Nem is kérdés, hogy hazánkból szemlélve valódi paradicsomnak tűnik a Csendes-óceán közepén fekvő sziget-együttes. Az ország 325 szigetéből mindössze 100-on élnek, így itt akár tényleg lehetőség van az elvonulásra.

Mivel a világ egy tényleg eldugott részéről van szó, ezért a megélhetés sem kerül vagyonokba, itt is 76-os a Palprices indexe. A sör áráról már megoszlanak a vélemények, 400-600 forintot fizethetünk a frissen csapolt folyékony kenyérért.

Grenada

A karibi szigetvilág déli végén helyet foglaló Grenada sem a drágaságáról híres, nagyjából 300 forintot kérnek egy korsó sörért. Ami viszont ennél is fontosabb, hogy az egykori francia és brit gyarmat egy igazi paradicsom. Arra persze nem árt figyelni, hogy a helyiek igen vallásosak, így már egy káromkodás után is a bíróságon köthetsz ki, de persze ezt magyarul nem valószínű, hogy megértik. A szigeten egyébként élénk az egyetemi élet, több mint 5 ezer nemzetközi tanuló jár a helyi egyetemekre.

Címkék:
élet, karrier, utazás, külföld, munka, külföldi munka, külföldi, bolívia,