Hatezerért Londonba: hogy kaphatok ilyen olcsón repjegyet?

Pénzcentrum2017. január 5. 14:03

Aki teheti, annak még az év elején érdemes elutaznia valahova, hiszen az év első két hónapjában szuperolcsón szerezhetünk repülőjegyeket Londonba, Rómába, vagy akár Milánóba is. Itt vannak a részletek.


A január és a február turisztikailag nem számít túl kedvelt időszaknak, ami egyben azzal is jár, hogy a légitársaságok nehezebben töltik fel a gépeket. Ennek eredményeképpen pedig a légitársaságok járatain 2017. első hónapjában már 2990 forinttól is foglalhatunk repülőjegyet - igaz nem árt sietnünk a foglalással.

Általánosságban a január és a február az év legalacsonyabb forgalmú hónapja. Mivel a légitársaságok repülőjegy árakat a kereslethez igazítják, ilyenkor olcsóbbak a jegyek.

- válaszolta megkeresésünkre Kurucz László, a Budapest Airport helyettes szóvivője.

Loading...

A fenti ábrán a jegyárak egy útra szólnak, de ha rugalmasak vagyunk, akkor hazafelé is találhatunk jó áron repülőjegyeket. Persze a jegyek nagyon olcsóak, de azt nem szabad elfelejtenünk, hogy a fapados járatok általában a várostól távolabbi repülőtérre érkeznek, így ilyenkor a belvárosba jutás költségével is számolunk kell.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy ezek az árak általában a legkisebb kézipoggyásszal való utazásra vonatkoznak és érdemes ezeknek a méretére odafigyelni, mert akár meg is büntethetnek minket, ha nagyobb a táskánk a megengedett méretnél. Ha pedig hosszabb útra mennénk, akkor a feladott bőröndökért pluszban kell fizetnünk.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Fontos, amint körvonalazódnak az utazási terveink, érdemes lefoglalni a jegyeket, hiszen a legkedvezőbb áron kapható jegyek hamar elfogynak.

Hova utaznak a legtöbben?

Kurucz László elmondása szerint a legnépszerűbb úticélok rangsorában nincsen változás. A legtöbben (sorrendben) továbbra is

  • Londonba,
  • Párizsba,
  • Brüsszelbe,
  • Frankfurtban,
  • Amszterdamba és,
  • Rómába repülnek.
Ugyanakkor érezhetően növekszik az utasok száma az ázsiai desztinációk felé, pl. Bali, Maldív-szigetek, Thaiföld. Szerencsére Európán belül is van választék, ha valaki január-február környékén tavaszias időt választana, a Kanári-szigetekre pl. ilyenkor is sok közvetlen járat van.

- tette hozzá Kurucz László.

Loading...

 

Címkék:
olcsó, turizmus, repülés, london, roma, repjegy,