Brutális sorok Budapesten: rengetegen késhetnek el a munkából

Pénzcentrum2016. december 30. 16:50

Az új év első munkanapján nagy sorok alakulhatnak ki a BKK jegypénztáraknál: tavaly volt olyan pénztár, ahol több, mint 30 percet kellett várakozni. Ezért érdemes még ma, vagy holnap megvenni a januári, vagy éves bérleteket.

Hiába figyelmeztette a tömegközlekedőket tavaly a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), hogy időben vegyék meg bérleteiket, brutális sorok kanyarogtak az első munkanap reggelén a jegypénztáraknál. Idén, hogy ezt elkerüljék, meghosszabbították az éves bérletek érvényességét, így azokkal 2017. január 10-én hajnali 2 óráig lehet közlekedni. 

A társaság a figyelmeztetés ellenére arra készül, hogy az új év első napjaiban a jegy- és bérletértékesítési pontokon jelentősen megnövekedhet a sorban állás ideje. A tavalyihoz hasonlóan idén is arra kérik az utazókat, hogy ne hagyják utolsó pillanatra a vásárlást, és próbálják csúcsidőszakon kívül megvásárolni a bérleteket, hogy ne kelljen hosszan várakozniuk. 

Nem lesz drágább

A jegy és a bérletek ára nem változik, pontosan ugyanannyiba fognak kerülni jövőre is, mint idén. A jegypénztárak szilveszter és újév napján is nyitva lesznek, akkor is lehet bérletet vásárolni. A BKK automaták pedig úgy, mint egész évben bármikor rendelkezésre állnak.

Loading...

Címkék:
vásárlás, utazás, bkk, bkv, bérlet,