Az utcán fogsz lefagyni: fél órát is várni kell egy taxira Budapesten

MTI2016. december 30. 10:04

Kifejezetten erős karácsonyi időszakról számolt be két taxitársaság is, a taxisok szerint szilveszterkor eddig sosem látott forgalom lesz - írja a Világgazdaság.

850 autóból egy időben 500-600 volt az utakon, karácsonykor 20-30 százalékkal több fuvarjuk volt, mint egy átlagos napon

- mondta Tamás Miklós, a City Taxi elnöke. A két ünnep között azonban kiürül a város, fürtökben állnak a kocsik a drosztokon, mert az emberek többsége szabadságon van.

Szilveszterkor viszont tumultusra kell számítani, mert a taxisok munkarendje miatt nem lehet mind az ötezer, regisztrált taxit a főváros útjaira küldeni.

A megszokott 5-10 perces várakozás helyett akár 20-30 percet is várnia kell annak, aki egyáltalán eléri a fuvarozó diszpécserét, és autót tud rendelni.

Hasonló eredményekről számolt be a gazdasági lapnak a közelmúltban a budapesti piacra lépett Taxify is, ahol novemberhez képest 30 százalékkal nőtt a fuvarszám december első három hetében. Becsléseik szerint szilveszterkor a csúcsidőszakban 20-40 százalékkal kevesebb taxi is lehet idén Budapest útjain, mint amennyire szükség van.

Címlapkép: MTI / Szigetváry Zsolt

Címkék:
utazás, taxi, szilveszter, búék, city taxi, taxify,