Áll a bál Dél-Budán: ezt komolyan gondolta a BKK?

Pénzcentrum2016. szeptember 5. 14:03

Áll a bál Dél-Budán: az autósok lassan egy hete fortyognak a dühtől, mert a BKK-nak sikerült az iskolakezdésre időzítenie húsz villamosmegálló átépítését. Sokan arra panaszkodnak, hogy a tájékoztatás nem volt teljes körű. Sőt, egy olvasónk szerint a figyelmeztető táblákat már a hatályba lépésük után helyezték ki.

Lassan egy hete fortyognak a dühtől a dél-budai autósok, a BKK-nak ugyanis sikerült az iskolakezdésre időzítenie húsz villamosmegálló átépítését. Az Alkotás úton például - ahol jelenleg a 61-es villamosok helyett pótlóbuszok járnak - jó, ha araszolva lehet haladni a reggeli, illetve délutáni csúcsban, de komoly fennakadások vannak a környező utcákban, illetve kerülőútvonalakon is.

És nem elég, hogy az autósoknak meg kell küzdenie a gigadugóval, tovább borzolja a kedélyeket, hogy a közterület-felügyelet emberei vasszigorral tartatják be az új közlekedési rendet. A Magyar Nemzet számolt be például annak a nőnek a történetéről, akit azért büntettek meg, mert ideiglenes buszmegállót telepítettek arra a helyre, ahol korábban leparkolt.

A napilap egyébként kereste a BKK-t, hogy értesítették-e időben a lakosságot a változásról, és hogy mikor kerültek ki a tiltó táblák, de választ lapzártáig nem kaptak. Az viszont biztos, hogy egyre többen állítják, a tájékoztatás nem volt teljes körű. A Pénzcentrum például másolatot kapott egy helyi lakos leveléről, melyet a kivitelezőnek, illetve hatóságnak címzett. Ennek legfőbb megállapításai a következők voltak:

  • "A gépjármű-forgalomban meghozott korlátozásokról semmilyen megelőző tájékoztatás nem volt.
  • A parkolást érintő drasztikus intézkedések (becslésem szerint közel 300 parkolóhely szűnt meg egyik napról a másikra) kihívták a haragomat. Hétfőn (augusztus 29-én) reggel 9 órakor láttam, ahogy a táblákat kihelyezik, amelyen az alábbi felirat áll: megállni tilos, 2016-08-28 - 2016-10-16, szankció: elszállítás. (Azt gondolom ez az a mentalitás, amely elfogadhatatlan egy nyugat-európai városban. Véleményem szerint egy ilyen tiltó táblát, kifejezetten a nyári szabadságok utolsó heteiben, legalább 1, de inkább 2 héttel a munkák megkezdése előtt kellett volna kihelyezni.
  • A környéken dolgozom és a munkám miatt alkalmanként autóval kell közlekednem, de már most az iskolakezdés előtt (a Villányi úton két középiskola és két főiskola is található) tarthatatlan a helyzet. Csak halkan kérdezem: a parkolóhelyek megszüntetésével kapcsolatban készült-e hatástanulmány, mit okoz több száz parkolóhely hiánya?
  • A villányi úti felújítással párhuzamosan a környező mellékutcákban, amelyek menekülő-, elkerülő utat biztosíthatnak most is zajlanak felújítási munkák. Ma reggel (2016. augusztus 30.) pl. az Elek utcát zárták le teljes keresztmetszetében 2 napra egy fekvő rendőr javítási munkái miatt???!!! Ezt miért nem lehetett korábban megcsinálni, vagy a Villányi út felújítása után?"
Loading...
Címkék:
utazás, bkk, útfelújítás, dél-buda,