Csak az osztrák és a cseh szállodák előzik meg a magyart

Pénzcentrum2016. augusztus 29. 09:32

Az első fél év során Kelet-Közép-Európában Ausztria szállodái érték el a legnagyobb teljesítményt, a második helyen Csehország áll, őket követi a magyarországi hotelpiac - írja a Magyar Idők.

Ausztria, Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia közül az osztrák szálláshelyek voltak a legnépszerűbbek, vagyis azokat vették ki a legtöbb éjszakára a turisták. A második helyen a csehországi hotelek végeztek 76,5 eurós napi szobaárakkal, míg hazánk a harmadik ebben a rangsorban 72,2 eurós átlagárral. Varsó és Pozsony például Budapest után következik. Ez derül ki a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének legújabban közölt ágazati tanulmányából.

Európa egészét tekintve a szobafoglaltság szempontjából az első három helyet Dublin, Edinburgh és London szállodái szerezték meg. Noha a franciaországi turizmus a terrortámadások miatt jelentős visszaesést szenvedett el az idén, Párizs az átlag 224,9 eurós hoteláraival mégis a három legtöbb bevételt elérő nagyváros között szerepelt január és július között, Genf és Zürich mellett. Harmincegy európai város közül Budapest szállodai foglaltságban 68,1 százalékkal a 15. helyen áll, nettó átlag szobaárban viszont 74,4 euróval csak a 26. vagyunk a sorban - megelőzve többek között Athént, Brüsszelt, Moszkvát, Pozsonyt, Romát, Rigát, Szófiát, Varsót és Vilniust.

Címkék:
utazás, szálloda, turizmus, vendéglátás, idegenforgalom,