Dugig lesz a Balaton augusztus 20-án

Pénzcentrum2016. augusztus 18. 19:25

Rengetegen töltik wellnessezéssel, kikapcsolódással augusztus 20-át. A legtöbb kimozdulni vágyó ezúttal is a Balaton partjáról szeretné végignézni a tűzijátékot - derül ki a Trivago.hu szálláskereső weboldal felméréséből.

Siófok a legkeresettebb úti cél a nemzeti ünnepen, és Balatonfüreden kívül idén Balatonboglár és Balatonlelle szállásai is felkerültek az augusztus 20-i toplistára. A trivago.hu-n szereplő összes balatoni szálláshely már csak 5 százaléka szabad szombatra; Siófokon 98 százalékos, Balatonfüreden 96 százalékos, Balatonlellén pedig már csak lemondásokban reménykedhetnek a szálláskeresők.

Sokan töltik az ország kedvelt fürdővárosaiban is az ünnepet - az örök kedvenc Hajdúszoboszló, de Hévíz és Gyula is rengeteg vendégre számíthat. Hajdúszoboszlón 95 százalékos, Hévízen 92 százalékos, Gyulán pedig már 98 százalékos a telítettség.

A legmagasabb átlagárak Balatonfüreden vannak (körülbelül 71 ezer forint/2 fő/éj), de a népszerűségi lista első helyén álló Siófok - 48 ezer forint átlagos szállásárral - is drágább, mint a főváros.

A népszerű balatoni úti célok közül Balatonboglár kínálja a legkedvezőbb árakat, itt átlagosan 24 ezer forintért lehet kétágyas szobát foglalni augusztus 20-ra, hasonlóan az egri árakhoz. Az utolsó pillanatban a Balatonon foglalóknak érdemes megnézni Balatonfenyves (23 600 forint), Balatonföldvár (24 100 forint) vagy Fonyód (25 400 forint) ajánlatait is.

Címkék:
utazás, Balaton, wellness, augusztus 20, tűzijáték, szállás,