Szijjártó: megfontoltan tervezzék a török utazást a magyarok

Pénzcentrum2016. július 16. 11:27

175 magyar regisztrált konzuli védelemre Törökországban, a külügyminisztérium körültekintésre szólítja fel az országba látogató magyarokat. Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium minisztere sajtótájékoztatón számolt be a török eseményekről.

Magyarország elítéli a török puccskísérletet és terrorcselekménynek minősíti

- kezdte a sajtótájékoztatót Szijjártó Péter, külügyminiszter. A magyar kiküldötteket nem fenyegette veszély, a nagykövetség és a konzuli kiküldetés rendőri védelmet élvez. 103-man regisztráltak az éjszaka folyamán és 175-re nőtt a Törökországban konzuli védelemre regisztrált magyar állampolgárok száma.

Minden magyar állampolgárt arra kérünk, hogy megfontoltsággal tervezzék meg a törökországi útjukat.

Jelenleg a Budapestről induló reggeli repülőjáratot törölték. A török reptéren az éjszaka folyamán pánik tört ki, azonban személyi sérülés nem történt.

A jelenlegi információk szerint nincs magyar sérült vagy halott

- tette hozzá a miniszter. A turistaövezetekben nyugodt a környezet, a Magyarországról induló charter járatok menetrend szerint közlekednek. Ha nem indul be a légiközlekedés, akkor a kirendeltség segít a magyarok hazajutásában.

Kattints! Török puccskísérlet: mi lesz így a befizetett nyaralással?

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Mi a helyzet a francia terrortámadással?

A frencia terrortámadással kapcsolatban ezt mondta a miniszter:

Jelenlegi információink szerint nincs a halottak és a súlyos sérültek között magyar állampolgár, egy könnyebb sérültről tudunk.

A halottak azonosítása azonban lassan halad, így végleges adatokkal később szolgálhatnak.

Címkék:
utazás, nyaralás, törökország, terrorcselekmény,