Ciki a MÁV-nál: leállt a jegyértékesítési rendszer

Pénzcentrum2016. június 27. 16:42

Megállt a MÁV jegykiadó rendszere, sem a pénztárakban, sem pedig az automatákból nem lehet jelenleg menetjegyet vásárolni - értesült a Pénzcentrum.

FRISS! "A vasúttársaság rendszergazdái háromnegyed ötre megjavították a MÁV-START jegykiadó rendszerét. Az alig több mint egy órás műszaki hiba a pénztári értékesítés csak mintegy harmadát érintette. Az ideiglenes leállás ideje alatt több módon is tudtak jegyet váltani az utasok, mert a hiba nem korlátozta az internetes jegyértékesítést és a jegyautomaták működését sem. Továbbá a vonatok fedélzetén, a jegyvizsgálóktól pótdíj megfizetése nélkül is vásárolhattak menetjegyet az utasok" - olvasható a vasúttársaság közleményében.

Ismeretlen műszaki probléma miatt jelenleg sem a menetjegypénztárakban, sem pedig az automatákból nem tud menetjegyet árusítani a MÁV - értesült a Pénzcentrum.

Lőcsei Virág, a MÁV kommunikációs igazgatója lapunk megkeresésére elmondta:

Az utasok jelenleg a vonaton válthatják meg, közvetlenül a kalauzoktól, természetesen pótdíjazás nélkül menetjegyeiket. Későbbi időpontra azonban a hiba elhárításáig nem áll módunkban menetjegyeket értékesíteni

A műszaki probléma elhárításán természetesen nagy erőkkel dolgoznak:

Munkatársaink dolgoznak a hiba elhárításán, igyekszünk mielőbb helyreállítani a rendet

- mondta a szóvivő

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Kiskunhír egyébként MÁV közeli forrásból úgy tudja, hogy "egy bizonyos, Jé Projekt nevű rendszer állt meg, ami országosan felel a számítógépes jegykiszolgálásért".

Címkék:
utazás, MÁV, máv-start, vonat, vonatjegy, elvira,