Szakállas átverés: így fosztják ki a budapesti tömegközlekedőket

Pénzcentrum2016. február 17. 14:38

Újabb trükk terjed a BKK jegykiadó automatáinál, most a visszajáró aprót próbálják trükkös tolvajok lenyúlni a mit sem sejtő utasoktól. A gépeken semmilyen jele nincs az átverésnek, így könnyen bárki áldozattá válhat. A trükk ellen persze védekezhetünk, de még így is bajba kerülhetünk.

Olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy trükkös tolvajok egy új módszerrel próbálják lenyúlni a budapesti tömegközlekedő utasoktól a visszajáró pénzüket a BKK (Budapesti Közlekedési Központ) jegyautomatáinál. Az átverés lényege, hogy egész egyszerűen nem kapja meg a gyanútlan áldozat a jegyvásárlás után a visszajáró pénzét.

Hogyan nyúlják le a pénzt?

Az áldozatok a jegyvásárlás előtt semmilyen feltűnőt nem tapasztalhatnak, ugyanis semmilyen külső jel nem utal arra, hogy módosították az automatát.

A jegyvásárlás folyamata rendesen le is zajlik, azonban a visszajárót már nem adja ki a gép, mivel azt egy átlátszó, műanyag fólia tartja vissza.

Ráadásul a vásárlás után az automata az "Üzemen kívül" hibaüzenetet írja ki, mivel a fóliának köszönhetően a kiadó rés is elzáródik.


Normális esetbe ilyenkor érdemes segítséget kérni a közeli állomáson, ebben az esetben viszont a csalók azonnal lecsapnak az apróra, így elbukjuk a pénzünket.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Persze megvan a lehetősége, hogy magunk távolítjuk el a fóliát, azonban ha abban nemcsak a mi visszajárónk található, akkor elvileg mi is szabálysértést követhetünk el.

Cserébe persze megkapjuk a pénzünket, sőt akár az előttünk pórul járt utas visszajáróját is, ha azt még nem vették volna ki a csalók az automatából. Az átveréssel kapcsolatban megkerestük a BKK-t is, amint válaszolnak a kérdéseinkre, frissítjük cikkünket.

Loading...

 

Címkék:
utazás, bkk, bkv, Budapest, jegy, automata,