Jönnek az olcsó fürdőjegyek: ki kaphat ilyet?

MTI2015. november 29. 09:01

Jó évet zárhatnak a magyarországi fürdők, vendégforgalmuk a tavalyi 37,9 millió után elérheti a 40 milliót - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Harkányban.

Ruszinkó Ádám megemlítette, hogy komoly fejlődési lehetőség van az egészségturizmusban, az orvosi turizmusban, ennek kihasználása érdekében a közelmúltban kutatás indult a belföldi orvosi és turisztikai kínálat és a külföldi kereslet felmérésére.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a magyar lakosság jelentős százaléka nem jelenik meg a kereskedelmi szálláshelyeken, ezért számos olyan vonzó, a kerékpárturizmushoz, a természetjáráshoz, a vízi-, a zarándok- és ifjúsági turizmushoz kapcsolódó programra van szükség, amelyeket rendkívül olcsón, vagy ingyenesen igénybe tudnak venni.

Hozzátette:

az éttermek torkos csütörtök akciójához hasonlóan előnyös lenne kedvezményekkel, időnként olcsóbb belépőkkel megteremteni annak a lehetőségét, hogy bizonyos időszakokban azok is eljussanak fürdőkbe, akiknek gondot jelent a mostani jegyárak kifizetése.


A helyettes államtitkár az egészségturizmuson belül fontosnak nevezte a gyógyászati kínálatban a különleges egyedi profil kialakítását, a minősített gyógyhelyek számának bővítését, minőségi fejlesztését.

Címkék:
utazás, wellness, fürdő, torkos csütörtök,