Január közepétől utazhatunk a budai fonódó villamos vonalán

Pénzcentrum/Index.hu2015. november 18. 13:01

A jelenlegi készültség szerint tartható a fonódó villamos december 23-ai műszaki átadása - tudta meg az Index a Budapesti Közlekedési Központtól (BKK). A műszaki átadás-átvételhez peron- és útépítési munkák vannak még hátra. A kedvezőtlen időjárás azonban még befolyásolhatja a befejezést.

Az átadás után még nem lehet rögtön használni a villamosokat, az utasoknak várni kell 2016 január közepéig. Addig még tesztelik a pályát, a járműveket, és kiképzik a villamosvezetőket, valamint a november 10-én lezárt társadalmi egyeztetés figyelembevételével véglegesítik a vonalhálózatot, a járatlistákat, a menetrendeket.

A fonódó vonalak közül a 17-esen és a 19-esen vegyesen közlekednek majd rövid CAF villamosok, illetve Tatra T5C5 2 kocsis szerelvények. A CAF villamosok ezáltal Óbudától a Batthyány téren át az Etele térig, illetve szintén Óbudától a Széll Kálmán téren át a Savoya parkig kínálnak majd akadálymentes közlekedési lehetőséget. A villamosok a hajnali és a késő esti órákat kivéve mindkét irányban legalább 15 percenként járnak majd.

Fotó: BKK

Címkék:
utazás, villamos, fonódó, villamosvezető,