Télen is legyen biztonságban a közutakon! (x)

Pénzcentrum2015. október 19. 13:29

Vezetéstechnikai hétvégék a biztonságos közlekedésért.


Az autósok szakértők segítségével készülhetnek fel a téli közlekedésre.
Változatos programok az egész családnak.

Télen a csúszós, jégbordás utak még az igazán rutinos sofőröket is kihívások elé állíthatják. Annak érdekében, hogy minél többen készülhessenek fel a megváltozott útviszonyokra, a Continental a biztonságos közlekedés elkötelezettjeként az ORFK-OBB és a Castrol támogatásával a tavalyi teltházas eseménysorozat után idén is megrendezi a WinterContact™ Családi Biztonságtechnikai Napokat a zsámbéki drivingcamp vezetéstechnikai centrumban. A két hétvégés tréningsorozaton (november 7-8. és 14-15.) az autósok a Continental jóvoltából most igen kedvező áron, 23.900 Ft helyett csak 5.900 Ft-ért vehetnek részt. A vezetők professzionális instruktorok segítségével gyakorolhatják csúszós felületen a fékezést vészhelyzetben, a kormányzás megfelelő technikáját és a szlalomozást, a hegyvidéki vezetést, a kanyarodás helyes technikáját, az alul-, illetve túlkormányzottság kezelését, valamint a hirtelen megcsúszó és kifaroló jármű feletti uralom visszaszerzését.

Az idei évben a szervezők kiemelt célja, hogy minél több női sofőr is részt vegyen a tréningen, ezért őket külön ajándékcsomaggal várják.

Színes programok kicsiknek és nagyoknak egyaránt

A WinterContact™ tréningjeinek ideje alatt a család sem fog unatkozni. Ennek megfelelően számtalan program várja az anyukákat, az apukákat és a kicsiket egyaránt. Az autósok próbára tehetik magukat hólánc felszerelésben, egy autós szimulátorban, távirányítós kisautók versenyeztetésében, sőt még a csocsóasztaloknál is. A hölgyeket szépségsarok várja majd, míg a legkisebbek szórakozásáról KRESZ-park és játszósarok gondoskodik.

A bátrabbak kipróbálhatják a rendőrség biztonsági öv használatának fontosságát bemutató szimulátorát is. Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság izgalmas bemutatókkal és tűzoltóautóval várja a látogatókat. Az érdeklődők emellett a Tűzoltó Doktorszolgálat Alapítvány munkatársainak segítségével villámtanfolyamon frissíthetik fel elsősegély-nyújtási ismereteiket.

A gumiabroncs-gyártás kulisszatitkai

Az elméleti tudásra szomjazók is találhatnak majd érdekes programokat. Naponta kétszer a Continental virtuális abroncsgyárában megismerhetik az gumiabroncsok alapanyagait, a gyártás folyamatát, sőt, a cég szakértője néhány kulisszatitokba is bepillantást enged. Az ORKF-OBB szakértője pedig az összkerék-meghajtású autók téli vezetésének praktikáit mutatja be az érdeklődők számára.

A színes programok mellett színvonalas étel és italkínálat is a látogatók rendelkezésére áll. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amelynek menetéről és részleteiről az esemény honlapján, a www.wintercontact.hu weboldalon mindent megtudhat.

(x)

Címkék:
vezetéstechnika, női sofőrök,