Figyelem! Lezárták a Keleti pályaudvart

Pénzcentrum2015. szeptember 1. 09:40

A Keleti pályaudvar kedden délelőtt nem indított és nem fogadott vonatokat - adta hírül korábban a Mávimnform. Legfrissebb közleményükben, azonban már arról tájékoztatnak, hogy kizárólag a megfelelő útiokmányokkal rendelkezők szállhatnak fel nemzetközi járatokra.

Kedden 9 órától a Keleti pályaudvar hatósági zárás miatt további intézkedésig nem indít és nem fogad vonatokat.

A személyvonatok Kőbánya felső, illetve Rákos állomásig közlekednek, és onnan indulnak vissza a vidéki célállomásokra.

Az MTI tudósítása szerint a pályaudvar előtti terület tele van migránsokkal. A rendőrök kordonnal lezárták az aluljáróból a pályaudvar felé vezető feljárót. A főbejáratnál is sorfalat állnak a rendőrök és hangosbemondón, tolmács segítségével tájékoztatják a pályaudvaron és a pályaudvar előtt tartózkodó bevándorlókat. A pályaudvar belső vágányain négy vonat is áll, azokra nem lehet felszállni.

11:05

Az index információi szerint tíz perc múlva indul egy vonat Bécsbe, de nem a szokásos, központi vágányok valamelyikéről, hanem a félreesőbb 112-es vágányról. A menekültek azonban nem mehetnek be a pályaudvarra, csak "facekotroll" (ellenőrzés) után engedi be az embereket a rendőrség. Most egy harmincfős, európaiakból álló turistacsoport indult el a bécsi vonat felé.

Mikor állhat helyre a vonatforgalom?

A MÁV helyettes szóvivőjének tájékoztatása szerint a vonatforgalom várhatóan csak a kora esti órákra fog helyreállni, addig jelentős késésekre és vonatelmaradásokra kell számítani. A vonatközlekedés változásairól a Mávdirekt telefonos ügyfélszolgálaton, a MÁV csoport internetes elérhetőségén és a Vonatinfó mobilapplikáción lehet tájékozódni.

A főpályaudvar már indít és fogad vonatokat

A hatóságok csak a megfelelő útiokmánnyal és szükség esetén vízummal rendelkezőket engedik felszállni a Nyugat-Európába közlekedő vonatokra. A Keleti pályaudvaron tíz órától megszűnt a hatósági zárás, ezért a főpályaudvar újra indít és fogad vonatokat. A rendőrség intézkedésének megfelelően a Keleti pályaudvarra csak a kijelölt bejáratokon, szabályozott körülmények között lehet belépni, és a külföldre tartókat a megfelelő nemzetközi pénztárakhoz irányítják.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Lemondhatjuk az utazást

Azon utasoknak, akik jegyeiket előre megváltották, lehetőségük van az utazásról lemondani.

A Magyarországon váltott jegyek árát a kialakult helyzetre való tekintettel kezelési költség levonása nélkül, 40 euró vagy annak megfelelő forintösszeg felső határáig azonnal visszatérítik az utasoknak kedden éjfélig.

Szeptember 2-tól a menetjegyek visszatérítése az általános szabályok szerint - kezelési költség levonásával - történik, a pénztári visszatérítés felső értékhatáráig (további intézkedésig 40 euróig vagy annak megfelelő forintösszegig). A magasabb értékű menetjegyek visszatérítése a nemzetközi díjszabás visszatérítési szabályai szerint az ügyfélszolgálatokon keresztül történik.

Címkék:
utazás, vonat, keleti pályaudvar, lezárás, vonat késés, vonat késések,