Itt a tuti út a Balatonról: így kerülheted el a dugót

Pénzcentrum2015. július 19. 10:05

A hőségriadó elől rengetegen menekültek a tavak, folyóvizek partjára, de az összes pihenőhely közül a Balaton a legnépszerűbb ilyenkor. Ez viszont hatalmas dugókhoz vezet, nemcsak az M7-es autópálya, hanem gyakran a párhuzamos 7-es út is nehezen járható. A Pénzcentrum mutatja, hogyan kerüld ki a forgalamat, amikor vasárnap délután hazamész.

A "titkos" útvonal:

Balatonfőkajár > Füle > Jenő > Nádasdladány > Sárkeszi > Sárszentmihály > Székesfehérvár > 811-es út > Lovasberény > Vértesacsa > Alcsútdoboz > Etyek > Budaörs > Budapest

A "titkos" út kiindulási pontja a Balaton legkeletibb pontja, vagyis Balatonakarattya, de annak sem kell megijednie, aki az északi, vagy a déli part távolabbi pontjáról indul haza. Az északi partról némileg könnyebb a dolgunk, a 71-es úton végighaladva Nádasdladánynál csatlakozhatunk be. A déli parton pihenőknek pedig érdemes még vasárnap reggel elautózni egy az indulási ponthoz közelebbi strandra (Például: Balatonaliga, Balatonakrattya, Balatonkenese), és onnan elindulni, amikor jól esik (ez a megoldás természetesen az északi parton pihenőknek is jó lehet).

 

Címkék:
utazás, Balaton, balatonaliga,