Így juthatsz le legolcsóbban a Balatonra

Pénzcentrum2015. július 7. 16:33

Ha nyaralni indulunk, sokszor nehéz eldönteni, hogy mivel jussunk el az úticélunkra. Belföldi utunk során a megszokott autó, vonat, busz hármas mellett az utóbbi időben már telekocsi szogáltatást is választhatunk. kiszámoltuk, hogy mennyi pénzt és időt spórolhatunk ha sofőr visz le minket a Balatonra.

A nyaralások idején sokakban felmerül a kérdés, hogy mivel utazzunk a pihenésünk helyére. A klasszikus megoldás erre a vonat, mégis, ennél olcsóbban és kényelmesebben is utazhatunk, ha a telekocsi szolgáltatásokat választjuk.

Olcsóbb, kényelmesebb, gyorsabb

A példa kedvéért összehasonlítottuk, hogy mennyiben kerül Zamárdiba lejutni a Balaton Sound fesztiválra vonattal, illetve telekocsival. Ez azonban nem csak most működhet, hiszen nyáron sokan indulnak a Balatonra péntek délután, ilyenkor is találhatunk üres autókat.

Ha a vonatot választjuk, akkor Budapest Déli pályaudvarról Zamárdiba (átszállás nélkül) lejutni 1 óra 36 percbe telik, a menetjegy pedig 2 700 forintba kerül. A vonatok egyébként kétóránként indulnak, ami ebben az időszakban elég ritka. Választhatunk egyébként olyan vonatot is, ami a szokásostól eltérő rendszerességgel jár, azonban ezek menetideje hosszabb, ráadásul a szerelvényre szóló jegyárak gyakran magasabbak.

Címkék:
utazás, telekocsi, balaton sound jegyárak,