Már nagyon készülnek a Balatonnál: mutatjuk, mi jön

Pénzcentrum2015. május 15. 15:09

Az idei nyáron harmadszor indul útjának a MOL Nagyon Balaton programsorozat, amely 2013 óta a Balaton Régió kulturális -, gasztronómiai- és sporteseményeit, fesztiváljait gyűjti csokorba.

Idén összesen 25 esemény várja azokat a hazai és külföldi turistákat akik, a nyári hónapokban a Balatoni Régiót választják úticélként. Míg tavaly közel 450 000-en vettek részt a programokon, addig idén már 600 000 vendéget várnak a szervezők - tudta meg a Pénzcentrum a Nagyon Balaton pénteki sajtótájékoztatóján.

Ezek az események várnak ránk idén a Balatonnál:

  • Ultrabalaton (május 29-31.)
    Közép-Európa leghosszabb futóversenye, amelyen a táv "csupán" egy kör, de az a Balaton körül. A közel 220 km-es versenyt lehet teljesíteni futva, egyéniben, váltóban illetve bringatúra résztvevőként.

  • Bringázd körbe a Balatont (június 16 - augusztus 30.)
    Június közepétől a nyár végéig 20 bringaponton várnak a Balatonnál. A bringások itt szerszámokhoz és frissítőhöz is juthatnak. Amennyiben pedig be is "csekkolunk" ezeken a pontokon és regisztrálunk, akkor akár balatoni hosszú hétvégét is nyerhetünk.

  • Balaton Method nyári turné
    A Balaton Method zenés film bemutatása különleges balatoni helyszíneken, például Balaton Sound-on és a Strand Nagyon Zene Fesztiválon.

  • Kultkikötő (június 26 - augusztus 29.)
    Balatonföldvár mellett idén két új település három helyszínén nyitja meg kapuit  a Kultkikötő: Balatonbogláron és Balatonfenyvesen.

  • Kompkoncertek, Szántód-Tihanyi rév (június 27, szeptember 19.)
    A Nagyon Balaton zenei sorozatát szimbolikusan egy-egy kompkoncert nyitja és zárja.

  • Incognito, Muzsikás, Siófok (Július 25, augusztus 19.)
    A siófoki Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon lesz a fellépés, amely hagyományos helyszíne a Nagyon Balaton koncertjeinek.

  • Csárdáskiránynő 100. évforduló, Siófok (július 17.)
    Az Operettszínház sikerdarabjai közül Kálmán Imre legismertebb és legtöbbet játszott operettje jelenik meg a színpadon, a csárdáskirálynő, mely idén ünnepeli 100. évfordulóját.

  • KeszthelyFest (július 2-4.)
    Keszthely városi fesztiválja a Festetics Kastély - főtér - Balaton-part tengelyen, ahol koncertekkel, utcaszínházakkal és népi játékokkal várnak minket.

  • Mastercard Balaton Sound (július 8-12.)
    Mára igazi nemzetközi fesztivállá nőtte ki magát az idén kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő Mastercard Balaton Sound. A rendezvényen idén már egy exkluzív kialakítású yachttal is találkozhatunk majd.

  • Kálibuli (június 27.)
    Egy egész napos gasztro- és kulturális fesztiválon vehetünk részt a Káli medencében.

  • VinCE Balaton, Balatonfüred (július 2-5.)
    A balatonfüredi Tagore sétányon, az ország talán legszebb vízpartján több mint 60 kiállító kínálja portékáját a pezsgőktől a kézműves sörökön át az ínyenc halételekig.

    LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

    A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • ARTplacc kortárs művészeti és design fesztivál, Tihany (július 22-26.)
    Kiállítások és mozi, zenekarok, design, DJ-k és fotóbloggerek, étel, ital, kortárs tánc, színház, irodalom és függőágyak várnak minket a tihanyi révnél.

  • Művészetek Völgye, Kapolcs, Vigántpetend, Taliándörögd (július 24 - augusztus 2.)
    Az idén 25 éves Művészetek Völgye, Magyarország egyik legnagyobb összművészeti fesztiválja idén több ezer programmal és fellépővel ünnepel.

  • Paloznaki Jazz Piknik, Paloznak (augusztus 7-8.)
    A Homola Pincészet által szervezett fesztivál a tavalyi nyár meglepetése volt: két nap alatt közel ötezren látogattak el a festői kis faluba.

  • B.my.lake, Zamárdi (augusztus 19-22.)
    Az idén Zamárdiba költözött fesztivál harmadszor kerül megrendezésre, amit csak az "elektronikus zene Mekkájaként" emlegetnek.

  • Srtand Nagyon zene fesztivál, Zamárdi (augusztus 19-22.)
    Tavaly 72 ezren vettek részt sikeres fesztiválon, ami a Balaton Régiók egyik legnagyobb vonzerejű turisztikai eseménye.

  • Yacht Balaton
    Egy új típusú vitorlás találkozó, ahol a kihajózás, a balatoni naplemente és a szórakozás kéz a kézben jár.

  • Füredi borhetek, Balatonfüred (augusztus 11-30.)
    Balatonfüred 1932 óta megrendezett hagyományos borfesztiválja.

Címkék:
utazás, fesztivál, Balaton, nyár,