Holnap újranyit a Déli pályaudvar

MTI2015. április 2. 15:02

Számos felújítási és karbantartási munkát is elvégeztek a budapesti Déli pályaudvaron a támfalomlás miatti kényszerű üzemszünet alatt. A menetrend szerinti vonatközlekedés péntek hajnalban indul újra a pályaudvaron.

A közlemény szerint mialatt a kivitelező ideiglenesen helyreállította a Déli pályaudvar és a Kelenföldi pályaudvar közötti alagutat övező támfalat és rézsűt, a vasúttársaság szakemberei előrehozott felújítási és karbantartási munkákat végeztek a pályaudvaron. A Déli pályaudvar teljes területén kijavították a földeléseket és a váltóállító berendezéseket, kicserélték a váltók talpfáit és szükség szerint az elektromos kötéseket, felújították az oszlopszámozásokat és a figyelmeztető jeleket, továbbá aszfaltoztak a peronok hibás szakaszain.

Emellett átvizsgálták az alagút vezetékeit, felsővezetékeit, és kijavították a világítását meg a sérült szigetelőket. Január 25-én támfalkövek hullottak a sínekre a Déli pályaudvari vasúti alagút kelenföldi oldalán, másnap pedig a támfal is megcsúszott. A MÁV Zrt. a támfal első megcsúszásakor lezárta az alagútnál lévő egyik vágányt és átszervezte a közlekedést, január 31-én pedig teljesen lezárta a pályaudvart.

 

Címkék:
utazás, MÁV, vonat,