Megvan, hogyan módosulnak a menetrendek az óraátállítás miatt

Pénzcentrum/MTI2015. március 28. 15:58

A 2015. március 28-áról 29-ére (szombatról vasárnapra) virradó éjjel áttérünk a nyári időszámításra, ezért vasárnap hajnalban 2 órakor az órákat 3 órára kell előreállítani. Az óraátállítás miatt a közösségi közlekedés menetrendje is változik, ami a MÁV és a BKK járatait érinti.

Mire figyeljenek a vonatozók?

MÁV tájékoztatása szerint az óraigazítás hajnalán azok a belföldi vonatok, amelyek hajnali 2 óra előtt indulnak, már a nyári időszámításnak megfelelően érkeznek a következő állomásra.

Az eredetileg hajnali 2 és 3 óra között induló belföldi személyszállító vonatokat 3 órakor indítják el.

A Budapestről szombat éjszaka induló nemzetközi vonatok várhatóan egyórás késéssel érik el külföldi végállomásukat. Magyarországon két nemzetközi vonatot érint az óraátállítás. Ez a Bécsből Bukarestig közlekedő Dacia nemzetközi vonatot Békéscsaba és Lőkösháza között éri, így a szerelvény Lőkösházára már a nyári időszámítás szerint, 3 óra 15 perckor érkezik meg. A Bukarestből Bécsbe tartó Dacia nemzetközi vonat Békéscsaba és Szolnok között tér át a nyári időszámítás szerinti menetrendre, emiatt 3.56-kor érkezik Szolnokra, majd folytatja útját Budapesten át Bécs felé.

Így módosul a fővárosi éjszakai közlekedés

A szombatról vasárnapra virradó éjszaka a BKK menetrendje is módosul. Az óránkénti, vagy annál gyakoribb, és egyenletes követési idővel közlekedő éjszakai járatok, azaz a 6-os villamospótló busz, valamint a 900-as, a 901-es, a 907-es, a 908-as, a 909-es, a 914-es, a 914A, a 922-es, a 923-as, a 931-es, a 950-es, a 950A, a 960-as, a 963-as, a 966-os, a 972-es, a 973-as, a 979-es, a 979A, a 994-es és a 998-as éjszakai busz 2:00 és 2:59 közötti indulásai elmaradnak. Emellett egyes éjszakai járatok menetrendjében további változásokra is számítani kell, erről a BKK oldalán tájékozódhatsz részletesen.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék:
utazás, bkk, MÁV, menetrend,