Szupersokan fognak kempingezni idén nyáron

MTI2015. március 22. 10:35

A kempingezés reneszánszát éljük, több mint 50 százalékkal nőtt a kempingek előfoglalása a két évvel ezelőtti adatokhoz képest a Balatontoruist Kft. által üzemeltetett 17 balatoni kempingben, ahol kisebb fejlesztésekkel készülnek az áprilisban induló nyitásokra, a tavalyinál jobb szezonra számítva - mondta Székely Ferenc, a cég általános igazgatóhelyettese az MTI-nek.

Kifejtette: tavaly stagnált, a csapadékos nyár ellenére sem csökkent a forgalom a kempingekben, ahol 173 ezer vendég töltött el 618 ezer vendégéjszakát.

Elmondta, az évek, évtizedek óta visszatérő, egyre idősebb vendégkör csökken, helyükre új kempingezők lépnek. A szokások is átalakulóban vannak: egyfelől Kelet-Közép Európában egyre több háztartás rendelkezik lakókocsival, lakóbusszal, másfelől egyre több vendég szeretné élvezni a kempingezés mint életforma örömeit, de nem kíván invesztálni a kempingezéshez szükséges felszerelésekbe. Ezeket ma már egyre inkább a kempingüzemeltetőknek kell adniuk. Tavaly 25 mobilházzal és 45 bérelhető lakókocsival nőtt a kempinglánc kínálata, amely az idei szezonra további 50 mobilházzal bővül - mondta Székely Ferenc.

Megfigyelhető a vendégkör polarizálódása is. Egyrészt egyre nagyobb az igény a magas színvonalú, nagy alapterületű fedett szálláshelyek és a komfortos parcellák iránt, az áramcsatlakozás mellett a közvetlen víz- és szennyvíz csatlakozással. Másrészt növekszik a kereslet a legtakarékosabb nyaralási formák iránt is. Nő az igény a kempingeken belüli díjmentes kulturális-, sport- és szórakoztató programok iránt is.

A Balatontourist 17 kempinget üzemeltet, amelyeket az időnként változó tulajdonosoktól bérel.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Idén a cég első kempingje április elsején nyit Zalakaroson, amit április közepén további három követ, a Balatonakali Strand-Holiday Kemping, a Keszthely Zala Kemping és Üdülőfalu és a Vonyarcvashegy Park Kemping és Üdülőfalu, majd májusban valamennyi megnyitja kapuit.

Címkék:
utazás, Balaton, kemping,