Tényleg megérkezett volna a tél? Ilyen idő lesz holnap

Pénzcentrum2015. január 29. 17:00

Országszerte havazik, van ahol percek alatt kifehéredett a táj. Egyelőre nincs hír nagyobb fennakadásról a közlekedésben. Pénteken is hasonló időjárás várható, sok csapadékkal, széllel.

Sok helyen intenzíven esik a hó. Az Útinform tájékoztatása szerint A fő és mellékutak Vas megyében hókásásak, latyakosak, Lenti környékén vékony rétegben havasak, Keszthely körül pedig latyakosak, másutt többnyire vizesek, nedvesek. Száraz utak az Alföldön jellemzők. A BKK arról számolt be, hogy a fővárosban minden közösségi közlekedési járat zavartalanul közlekedik.

Péntek reggel a borult égből egyre többfelé várható csapadék: északon, északnyugaton hó, havas eső, délebbre eső, illetve kezdetben akár ónos eső is. Többfelé erős, az Alföld déli, délkeleti részén viharos lökések kísérhetik a déli-délkeleti szelet. A legalacsonyabb hőmérséklet -3 és +2°C között alakul. Napközben ez a ciklon országszerte borongós, szeles, csapadékos időt okoz. A Dunántúl nyugati, északnyugati felén és az északi határ közelében havazás, havas eső; máshol kezdetben eső várható, majd szombat hajnalra egyre többfelé havas eső, havazás válthatja fel az esőt. Sok helyen intenzív, nagy mennyiségű csapadékra készülhetünk. Többfelé erős, viharos lesz a szél, akár 10 fokos hőmérsékleti kontraszt is kialakulhat az északnyugati és délkeleti tájak között.

ÉLŐ webkamerás felvételeken követhető nyomon a hóhelyzet országszerte. KATTINTS!

Címkék:
utazás, Budapest, időjárás, hóhelyzet,