Kiderült, mikor lesz idén a Torkos Csütörtök

Pénzcentrum2015. január 26. 11:02

Tíz éves a Torkos Csütörtök: idén február 19-én (csütörtökön) mehet étterembe az, aki féláron szeretne ebédelni, vacsorázni.

A Magyar Turizmus Zrt. tájékoztatása szerint február 19-én ismét lesz Torkos Csütörtök: ezen a napon a résztvevő éttermek 50% kedvezményt adnak a számla végösszegéből vendégeiknek.

A szervezők idén is hangsúlyozzák, hogy az étel- és italfogyasztásból egyaránt, vagyis

az éttermi számla végösszegéből

kell az 50 százalékos kedvezményt biztosítani.

A résztvevők palettája idén is bőséges választási lehetőséget nyújt mind az ínyencek, mind a nemzetek konyháinak szerelmesei számára, és éppúgy a meghitt kisvendéglők kedvelői is megtalálhatják a kedvükre valót a kínálatban: a halászcsárdától az art caféig, a gyorsétteremtől a prémium kategóriás vendéglátóhelyig válogathatnak országszerte

- fogalmaz az MT Zrt. honlapja.

De mi is a Torkos Csütörtök?

A magyar néphagyomány és szokásrend egyik kiemelt jelentőségű időszaka a Farsang. Ez a húsvétot megelőző, vízkereszttől hamvazószerdáig tartó, váltakozó hosszúságú időszak számos érdekes, már-már elfeledett népszokásnak ad teret. Ilyen például a farsang elejét jelző "regélő hétfő" vagy a "farsang farkát" jelölő három jeles nap, a húshagyó kedd, a hamvazó szerda és a torkos csütörtök.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az MT Zrt. azt javasolja, hogy a kiszemelt éttermekben előre (interneten vagy telefonon) asztalt foglalni: az eseményre már elindult az éttermek regisztrációja, a következő hetekben lehet számítani arra, hogy megjelenik az éttermek listája.

Az elmúlt években egyébként hazai csúcséttermekben is ebédelhettünk, vacsorázhattunk féláron, például a balatonszemesi Kistücsökben, a budai Alabárdos Étteremben, vagy akár a pesti Nobuban.

A Pénzcentrum tapasztalatai szerint a Torkos Csütörtök az elmúlt években sokat vesztett fényéből: tavaly a korábbi évekhez képest látványosan kevesebb étterem vesz részt az akcióban. Voltak például olyan budapesti kerületek, ahonnan egyetlen vendéglátóhely sem regisztrált, de a vidéki nagyvárosok közül Debrecenben csak 9, Miskolcon 5, Szombathelyen 7 torkos étterem volt.

Címkék:
vásárlás, utazás, étterem, torkos csütörtök, népszokás,