Káosz a hideg miatt: nem érdemes vonatra szállni

MTI2014. december 31. 12:00

A hideg miatt több vasútvonalon elromlott a biztosítóberendezés, a sínek is eltörtek - közölte a Mávinform sajtóügyeletese.

Both Ferenc elmondta: a szombathelyi vonalon 25-30, a Pusztaszabolcs-Pécs vonalon 30-40, a miskolci vonalon 25-35, Kiskunfélegyháza és Petőfiszállás között 15-35, Kunszentmiklós-Tass és Kőbánya-Kispest között pedig 20-30 percet késnek a vonatok.

A vasúttársaság szakemberei folyamatosan javítják a berendezéseket és az eltört síneket, de a vonatok feltorlódása és a szerelvényfordulók miatt késésekre kell számítaniuk az utasoknak.

A Mávinform korábbi közleménye szerint elromlott a biztosítóberendezés a Budapest-Székesfehérvár-Szombathely vonalon Kerta és Tüskevár között, a Budapest-Szeged vonalon Kiskunfélegyháza és Petőfiszállás között, a Budapest-Vác-Szob vonalon Rákospalota-Újpest állomáson, a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon pedig Tolnanémedi állomáson.

A Budapest-Miskolc-Nyíregyháza vonalon több helyen is eltört a sín az egyik vágányon.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címkék:
utazás, MÁV, szilveszter,