Nem drágul a közösségi közlekedés, de budapesten új jegy jön

MTI2014. december 12. 08:32

Januárban is 350 forintot kell majd fizetni Budapesten egy vonaljegyért a budapesti közösségi közlekedésben - írja pénteki számában a Napi Gazdaság.

A fővárosi önkormányzat azt közölte a lappal, hogy 2015 elején a közösségi közlekedésben nem várható tarifaváltozás.

Utoljára 2013. januárban emelkedtek a BKV-tarifák, idén pedig nem volt emelés, sőt például a teljes árú bérlet ára ezer forinttal csökkent.

Az önkormányzat weboldalán található dokumentum szerint egy új értékszelvény, a "kiscsoportos jegy" bevezetésére, valamint a kombinált jegytípusok közül az egynapos jegy árának csökkentésére tesz javaslatot. A kiscsoportos jegyet bruttó 1900 forintért, az egynapos jegyet pedig bruttó ezer forintért lehetne megvásárolni. A kiscsoportos jegyet legfeljebb öt fő együtt, egy járművön utazásakor lehet igénybe venni.

A lap szerint a nagyobb városokban élőknek sem kell majd többet fizetniük a közösségi közlekedésért 2015-ben.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Országos szinten sem lesz változás a közlekedési tarifákban, a fejlesztési tárca közlése szerint a vasúti és autóbuszos helyközi közösségi közlekedés tarifáiban nem tervez emelést.

Címkék:
utazás, bkk, bkv,