Vitézy elmondta, mikor kezdik felújítani a 3-as metrót

Pénzcentrum/Index.hu2014. november 21. 11:01

2016-ban indulhat a 3-as metró felújítása, újfajta parkolási rend jöhet a Nagykörúton, az 1-es villamost pedig továbbvezetnék Kelenföldig és Óbuda széléig - többek között erről beszélt Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKIK) vezérigazgatója az Indexnek adott interjújában.

Mint a vezérigazgató elmondta, 2015-16-ban elektronikusra cserélik a bérleteket, 2017-re az összes papíralapú jegy eltűnhet, és működésbe lépnek az elektronikus szolgáltatások.

A fejlesztések között említette még, hogy be kell fejezni a budai fonódó villamosokat, a Széll Kálmán tér átépítésének legalább a vágányépítési részét, 2015-ben forgalomba kell állítani a már megrendelt 24 darab új alacsonypadlós trolit és a már gyártás alatt álló 47 új villamost. A tervek szerint folytatják az 1-es villamost a Kelenföldi pályaudvarig és Óbudán az esztergomi vasútvonalig.

2016 előtt viszont nem indul el a 3-as metró felújítása (a járműpark kivételével).

A nagykörúti kerékpárút ügyében olyan megoldást tudnak elképzelni, ahol az autók félig a padkára parkolnának a fák között, így elférne a kerékpársáv a két forgalmi sáv mellett. Ezt 2015-16-ban meg is lehetne csinálni, ha nem is végig a körúton, de legalább egy szakaszán.

Címkék:
utazás, bkk, bkv, vitézy dávid, széll kálmán terv,