Tényleg elindulhat a forgalomfigyelő rendszer

MTI2014. szeptember 18. 09:00

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) abban bízik, hogy még ebben a hónapban lezárul a Futár-projekt műszaki átadás-átvételének jogi folyamata - írja a Népszabadság.

A BKK a lappal azt közölte, hogy a rendszer több mint 99 százaléka már működik, beleértve az utcai kijelzőket, az aluljárók monitorait, a felszíni járművek nyomkövető rendszerét, a fedélzeti számítógépet, a központi informatikai műholdas nyomkövető és diszpécseri, valamint a rádiórendszert. A webes utazástervezőt a múlt héten bocsátották nyilvános próbaüzemre, a mobilapplikációkat egyelőre tesztelik, a jelenlegi tervek szerint 2-3 hét múlva adják át.

A műholdas járműkövetésen alapuló új forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszer (Futár) informatikai kiépítésére 2010-ben szerződött a BKK a fővállalkozó Synergon Integrator Kft.-vel. A Futár kiépítése 6,7 milliárd forintba kerül, amiből 4 milliárdot az Európai Unió biztosít. A projekt keretében 1536 buszra, 612 villamosra és 145 trolibuszra szereltek fel fedélzeti egységet, 263 köztéri kijelzőt helyeztek ki és új forgalomirányító központot alakítottak ki.

Címkék:
utazás, bkk, futár, forgalomirányítás,