A 10 legélhetőbb város a világon 2014-ben

Pénzcentrum2014. szeptember 6. 07:04

Elkészült a világ legélhetőbb városait összesítő toplista. A településeket 2014-ben is a stabilitás, az egészségügy, a kultúra, a környezet, az oktatás és az infrastruktúra állapota alapján rangsorolták. Magyar város nem került fel a listára.

Az Economist Intelligence Unit idén is elkészítette a világ legélhetőbb városainak listáját (A Summary of the Liveability Ranking and Overview). Az összesítésben 140 világvárost rangsorolnak, többek között a stabilitás, az egészségügy, a kultúra, a környezet, az oktatás és az infrastruktúra állapota alapján. A toplistát két ország uralja; miközben 7 várost jegyez Kanada, illetve Ausztrália, addig például az Egyesült Államok, vagy Oroszország egyet sem. A legélhetőbb városok közül Magyarországhoz legközelebb Bécs van, amely a képzeletbeli dobogó második fokára állhatott fel.

KATTINTS! A 10 legnépszerűbb ország a világon

KATTINTS! A 10 legbarátságtalanabb város a világon

KATTINTS! 10 város, ahol a legdrágább az élet a világon

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATTINTS! A 11 legbarátságosabb város a világon

A 10 LEGÉLHETŐBB VÁROS A VILÁGON:

10. Auckland, Új-Zéland

9. Perth, Ausztrália

8. Helsinki, Finnország

7. Sydney, Ausztrália

5. (holtversenyben) Calgary, Kanada

5. (holtversenyben) Adelaide, Ausztrália

4. Toronto, Kanada

3. Vancouver, Kanada

2. Bécs, Ausztria

1. Melbourne, Ausztrália

Címkék:
utazás, toplista, város, legélhetőbb városok,