Egyéves csúszásban a BKK: e-jegy helyett automaták érkeznek

Pénzcentrum2014. augusztus 12. 08:59

Immáron egyéves lemaradásban van az elektronikus BKV-jegy bevezetése - írja a Népszabadság.

A lap írása szerint a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kérdéseiket azzal hárította, hogy a beszerzési eljárással kapcsolatos információkat a hitelt folyósító Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) jóváhagyása nélkül nem közölheti. Azt viszont leszögezték, hogy hamarosan lezárják a tendert, és kezdődhet a megvalósítás - írja a Népszabadság.

Habár a jegyek és bérletek cseréjéhez korábban, az elektronikus jegyrendszer bevezetése előtt hozzákezdtek volna, a BKK fordított a dolgon. Így a jegyváltás helyett új jegykiadó automaták telepítésébe kezdett idén. Összesen 300 darabot fognak üzembe helyezni 2015 tavaszáig. Az automatákon mindenféle fizetési eszköz használható és szinte a teljes termékkínálat elérhető. Kivéve azt, amire kitalálták: a virtuális jegyeket. Tehát ezek megjelenésekor újra kell majd hangolni a gépeket.

A lap írásában emlékeztet arra, hogy a beruházás összköltsége 67,7 millió euró - 20,4 milliárd forint -, amelyhez 54,2 millió euró - 16,3 milliárd forint - hitelt biztosít az EBRD, a fővárosi önkormányzatnak négymilliárd forint önrészt kell előteremtenie.

Címkék:
utazás, bkk, bkv, e-jegy,