Tovább tart a metrójavítás, mint azt eredetileg gondolták

Pénzcentrum2014. június 27. 12:02

Az eredeti tervekkel ellentétben egy hétig fog tartani az egyes M1-es metró födémének javítása, ami alatt a kisföldalatti egy szakaszán pótlóbuszok szállítják az utasokat.

Várhatóan körülbelül egy héten át az M1-es metró rövidített útvonalon, csak a Vörösmarty tér és az Oktogon között jár. Az Oktogon és a Mexikói út között pótlóbuszok közlekednek, mert az 1-es villamos felújításával kapcsolatos munkálatok miatt megsérült a kisföldalatti födémje. Az esetet a BKK és a BKV a kivitelezővel közösen vizsgálja, azt az elsődleges megállapítások szerint kivitelezői hiba okozta. A kivitelezési hiba észlelését követően az M1-es metró forgalmát azonnal leállítottuk és intézkedtünk a metrópótlás megszervezésére, a délután folyamán több mint 20 darab pótlóbusszal váltottuk ki az M1-es metrót az Oktogon és a Mexikói út között. A metrópótlás péntek hajnaltól is folytatódik ezen a szakaszon, illetve a tömegközlekedési hálózaton a környék járatait érintő más változásokat is életbe léptetünk, az M1-es metró utasainak megfelelő kiszolgálása érdekében.

Az eset helyszínén a BKK és a BKV az azonnali, megfelelő javítás érdekében statikus szakmérnököket vont be, kidolgoztuk a javítás módját és intézkedtünk a kivitelező felé a saját költségén való hibajavítás azonnali, még csütörtök éjjel történő megkezdésére. Az elsődleges vizsgálatok szerint a födémszerkezet tartóelemei nem sérültek, de a javítási, betonozási munkák időigénye miatt a metrópótlás várhatóan körülbelül egy hétig tart.

Címkék:
bkk, bkv, metró, pótlóbusz,