Végleg megszűnhet a sorban állás a BKK jegypénztárainál

Pénzcentrum2014. június 12. 09:03

A következő év elejére összesen háromszáz új jegyautomatát helyez üzembe a BKK, amivel az árusító helyeket váltják ki. A társaság más területen adna munkát a pénztárakban dolgozó több mint 200 kollégának - írja a Napi Gazdaság.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) háromszáz új jegy-és bérletkiadó automatájának telepítése folyamatosan zajlik, legkésőbb a következő év elejére helyezik üzembe az utolsót. Bár az új automaták telepítésével, majd az elektronikus jegyrendszer kiépítésével jelentősen átalakul a BKK jegy-és bérletértékesítési technikája, ez nem jelenti, hogy az emberi munka teljes mértékben nélkülözhetővé válik.

Jelenleg 74 pénztári ablakban 226-an dolgoznak. A Napi Gazdaság kérdésére, hogy a rendszer kiépülése után tervezik-e a pénztárak bezárását, nem kaptak egyértelmű választ. Ahogy a jövőben megépülő elektronikus beléptetőkapuk sem váltják ki teljes egészében a jegyellenőrök munkáját, a jegypénztárakban dolgozóékra is szükség lesz a továbbiakban, például az új ügyfélközpontokban.

Az automatákkal kapcsolatosan a BKK tapasztalatai pozitívak, bár még mindig többen választják a sorban állást. A társaság várakozásai szerint az ügyfelek fokozatosan térnek majd át pénztárakról az új berendezésekre. A jövőben − legalábbis a BKK reményei szerint − tehát végleg megszűnhet a pénztárak előtti sorban állás: a jegy- és bérletkiadó automaták, illetve az ügyfélcentrumok igénybevétele mellett az elektronikus jegyrendszer kiépítésével az utazási kártyákat és az azokhoz tartozó utazási számlát az interneten vagy a telefonos ügyfélszolgálat segítségével is fel lehet majd tölteni.

Címkék:
utazás, bkk, bkv, automata,