Ezért késik a FUTÁR: mikor fog minden kijelző működni?

Pénzcentrum2014. május 27. 09:30

Hamarosan befejezhetik a fővárosi FUTÁR kiépítését. Igaz, a tervezettnél jóval később, ami miatt a főváros a beszállítót kötbér fizetésére is kötelezte - írja a Napi Gazdaság.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszerének (FUTÁR) kiépítése az utolsó fázisában tart. Több mint 1500 autóbuszban és 141 trolibuszban fejezték be a FUTÁR működéséhez szükséges fedélzeti számítógépeket. Emellett már valamennyi villamosfajta teljesítette a próbafutásokat és megszerezte a felszereléshez szükséges engedélyeket.

A közterületi kijelzők 80 százaléka már most is valós idejű információkat szolgáltat az utasoknak. Igaz, a körülbelül 600 villamosból még 200 vár a FUTÁR eszközeivel való felszerelésre. Legutóbb a 42-es és 52-es szerelvények vonalán szerelték fel a járműveket.

A villamosok felszerelésének csúszása a beszállító késlekedésének tudható be. Emiatt a BKK kötbérezni is kívánja a rendszer szállítóját. Ezenfelül további eszközök is rendelkezésre állnak a késedelem szankcionálására.

Címkék:
utazás, bkk, villamos, tömegközlekedés, futár, forgalomirányítás,