Videó: ilyen lesz az egykori Moszkva tér

Pénzcentrum2014. március 28. 19:00

A Budapesti Közlekedési Központ oldalán bukkantunk rá arra a látványterv videóra, ami a felújított Széll Kálmán teret járja körbe. Most a videó segítségével, valamint egy letölthető 3D modellnek köszönhetően bebarangolhatod a teret.

Járd körbe egy kattintással!

A Széll Kálmán tér kivitelezési munkálatai 2014-ben megkezdődhetnek. A BKK tájékoztatása szerint Budapest egyik legforgalmasabb terének mértéktartó, de funkcionális és városképi szempontból teljes értékű megújítására kerül sor.

A BKK korábban már közzétett fényképeket a látványtervről; ezúttal egy új videó vált elérhetővé (fent), valamint egy 3D modell (lent), melyekkel körbejárhatjuk a megújult csomópontot.

Ilyen lesz az egykori Moszkva tér

A BKK úgy véli, hogy a felújítás után jobban használható tér jön létre, mely erősíti a közösségi, a gyalogos- és a kerékpáros közlekedés szerepét a térségben.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A projekt részeként:

  • Akadálymentes kapcsolat jön létre valamennyi irányban, ehhez kapcsolódva mozgólépcső és lift épül a Várfok utcai autóbuszmegállók felé.
  • Az utasok szempontjait előtérbe állítva alakítják ki az autóbusz-végállomásokat és a villamosmegállókat.
  • Csökkentik az autóbusz-parkolók területének nagyságát. Átépítésre kerül a tér északnyugati (Szilágyi Erzsébet fasori) sarkában található közúti csomópontot.
  • A kerékpárosok számára minden irányban kényelmesen és biztonságosan átjárhatóvá válik a tér.
  • Megszüntetik a rendezetlen bódékat, egységesítik a tér építészeti arculatát, és növelik a zöldfelületek arányát.
  • Megteremtik a lehetőséget a fogaskerekű új, Széll Kálmán téri végállomásának kialakításához.

A BKK megbízásából a Főmterv Mérnöki Tervező Zrt. az Építész Stúdió Kft.-vel és a Lépték-Terv Kft.-vel együttműködve készítette el a Széll Kálmán tér részletes engedélyezési és kiviteli terveit.

A jelenlegi információk szerint a tér átalakítási munkálatai várhatóan 2014. második negyedévében kezdődnek meg és 2015 őszén fejeződnek be.

A kormány jelentős részben biztosítja a tér átépítésének finanszírozását, az ehhez szükséges támogatási szerződések a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal és a Belügyminisztériummal megköttettek. A teret érintő villamoshálózat a Budai fonódó villamoshálózat projekt európai uniós forrásainak felhasználásával, a tér egyéb kiviteli munkáinak finanszírozása pedig fővárosi, illetve állami forrásokból történik. A tér teljes felújítására mintegy nettó 5,2 milliárd forint áll rendelkezésre.

Címkék:
utazás, városfejlesztés, rehabilitáció, moszkva tér, fogaskerekű felújítás, széll kálmán terv,