Befejeződött a tesztüzem: indulhat a 4-es metró

Pénzcentrum2014. március 25. 09:34

Nem lesz gond az M4-es metró vonalán közlekedő Alstom szerelvényekkel − nyilatkozta a Napi Gazdaságnak Deák László, az Alstom Hungária Zrt. elnök-vezérigazgatója. A tervek szerint pénteken indul a 452,5 milliárd forintba kerülő 4-es metró - írja a Világgazdaság.

A beruházás 452,5 milliárd forintos költségeiből csak 181 milliárdot ad az Európai Unió, a fennmaradó részt a Főváros és az állam adta össze, így várhatóan pénteken megnyílhat a hányattatott sorsú metróvonal.

"A szerelvények egyébként indulásra készek, a 4-es vonal metróinak prototípusa 15 ezer kilométert futott tesztüzemben ahhoz, hogy megkapja a típusengedélyt, utána minden szerelvény ezer kilométert teljesített az üzemeltetési engedély megszerzéséhez" - fejtette ki Deák László.

Az Alstom vezérigazgatója hozzátette, hogy a cégük sikeres pályázati részvétele esetén egy egységes, a 2-es, a 4-es és a 3-as vonal járműveit is magában foglaló metróflottát lehetne kialakítani, amelyhez egységes üzemeltetési, szerviz-, alkatrész-ellátási és karbantartási, valamint képzési háttér is járna.

Címkék:
utazás, bkk, bkv, metró, alstom,