Egy héttel eltolják a Szigetet - megjöttek az első nevek

Pénzcentrum2014. január 22. 19:32

Felröppentek az első nevek a határait idén egy héttel később, azaz augusztus 11-én megnyitó Sziget fellépői közül.

Jó döntésnek tűnik, hogy egy héttel csúsztattuk a Sziget dátumát, hisz már most jobb neveket tudunk bejelenteni, mint tavaly ilyenkor és a kilátások is biztatóbbak" - nyilatkozta Gerendai Károly Sziget főszervező a korábban bejelentett döntéssel kapcsolatban, hogy t.i. a Sziget idén az elmúlt években megszokottnál később, augusztus 11-én nyitja kapuit.

Mint azt korábban a főszervező elmondta "ha a Sziget - mint korábban - egy időben zajlana az egyesült államokbeli és japán fesztiválokkal, a sztárokat továbbra is nagyon nehéz lenne Európába csalogatni. Most egyrészt könnyebb a dolgunk, hisz így jóval nagyobb az esélyünk, hogy a kontinensen legyenek az éppen koncertturnén levő nevek, másrészt, Európában ezen a héten sokkal több a konkurens fesztivál, így velük kell majd "megküzdenünk" a fellépőkért. Azonban azt reméljük, hogy a Sziget van már annyira rangos esemény, hogy a felkért művészek, hasonló ajánlatok esetén, inkább minket választanak."

Nem csak időpontjában változik az idei buli, de újdonság lesz az is, hogy a 2014-es Fesztiválköztársaság "Nulladik" napján, azaz augusztus 10-én, eltérve a korábbi "bemelegítő" napoktól, nem csak egy koncert várja a nagyérdeműt, hanem teljes üzemben működve, egymás után sorjáznak majd a Nagyszínpadon a koncertek.

A most napvilágra került hírek szerint ezen a napon lépnek fel például a stoner rock legnagyobb ikonjai, azaz a Queens of the Stone Age. Ez a nap teljes árú napijeggyel lesz látogatható, azonban az ottalvós bérleteseknek erre napra nem kell majd külön fizetniük. Az első körben nyilvánosságra hozott fellépők között megtalálhatjuk a Placebot, a Klaxonst, vagy az Imagine Dragonst is.

Címkék:
utazás, fesztivál, sziget,