Meglepetés: hamarabb elkészülhet a Ferenciek tere

Pénzcentrum2013. november 30. 11:02

Akár már a 2014 márciusi határidő előtt befejezhetik a Ferenciek tere felújítását, idén december közepére a felszínen minden munkálat véget érhet - mondta az InfoRádiónak az V. kerület alpolgármestere. Puskás András kiemelte: lifttel is le lehet majd jutni a metróhoz.

Az eredeti tervek arról szóltak, hogy 2014 márciusára kell elkészülnie ennek a beruházásnak, ám nagyon jó esélyeink vannak arra, hogy ez év december közepéig már száz százalék közeli állapotba kerül a beruházás - mondta a belvárosi alpolgármester. Hozzátette: a felszínen a tél elejére gyakorlatilag minden munkálatot befejeznek, a felszín alatt a metró aluljáró építése folyik még tovább. Ez február végére készülhet el.

Az alpolgármester beszámolt arról, hogy a Ferenciek terén a korábbi metró-aluljárót kiegészítik az y-autós aluljáró területével, tehát több mint 200 négyzetméterrel megnövelik a régi metró-aluljáró területét. Emellett modern arculatot kap a terület, korszerűsítések lesznek az aluljáró megjelenésében, az üzlethelyiségek számában, kialakításában.

Megmarad emellett a Veres Pálné - Párizsi udvar közötti gyalogos aluljáró, eltűnik viszont a Váci utcai aluljáró. Ehelyett a felszínen hoznak létre akadálymentesített gyalogos átkelőhelyet, egyesítve a két Váci utcát. Ugyanilyen akadálymentesített gyalogos átkelőt alakítanak ki a Ferenciek terénél is.

Az a lift pedig már el is készült, amely a Ferenciek teréről viszi le a babakocsis kismamákat és a mozgáskorlátozottakat a metró szintig - tudatta Puskás András.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék:
utazás, felújítás, Budapest, rehabilitáció,