Húsz százalékkal csökken a nyugdíjas buszbérletek ára

MTI2013. október 16. 11:03

A Vértes Volán Tatán novembertől húsz százalékkal csökkenti a nyugdíjas buszbérletek árát, a kieső bevételt az önkormányzat megtéríti a közlekedési vállalatnak - jelentette be a polgármester és a Vértes Volán vezérigazgatója közös sajtótájékoztatón Tatán kedden.

Michl József (Fidesz-KDNP) hozzátette, az ár csökkentésével egyrészt a rendszeresen busszal közlekedő idősek anyagi terheit csökkentené a város, másrészt számít arra, hogy többen választják a közösségi közlekedést a autók helyett.

Németh Tamás vezérigazgató tájékoztatása szerint a csökkentett, az 1370 forintos bérletárat november elsejétől vezetik be. A nyomtatott bérletszelvényeken a szolgáltató az ár csökkenésére élénk, narancssárga színű felirattal hívja fel a figyelmet: "A bérlet árát Tata Város Önkormányzata 20% mértékkel csökkentette. Az Ön megtakarítása 345 Ft."

Havonta átlagosan háromszáz nyugdíjas bérletet váltanak az utasok Tata helyi autóbuszaira, a húsz százalékos díjcsökkentés a vállalatnak évente 900 ezer forint bevételkiesést jelent, melyet az önkormányzat veszteségtérítés keretében fizet meg.

Tatán, országos viszonylatban is a legfiatalabb átlagéletkorú 8 busz fut a helyi járatok útvonalán, évente 450 ezer kilométert teljesítenek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék:
utazás, tömegközlekedés, volán, autóbusz,