A Főtaxi a nagy nyertese a tarifaemelésnek?!

Pénzcentrum2013. szeptember 12. 09:04

Vegyes a szeptemberben életbe lépett fővárosi taxirendelet hatása, a többség veszített, de a Főtaxi például nyert a tarifaemelésen - írja a Napi Gazdaság.

Az elmúlt napok statisztikája szerint a Főtaxi fuvarszám-növekedést tapasztalt, annak ellenére, hogy a szeptember 1-jén életbe lépett fővárosi taxirendelet miatt emelkedtek a tarifák. A növekedés jórészt a reptéri forgalomnak köszönhető - mondta a lapnak Vízy András, a cég szóvivője.

Horváth Csaba, az RT5 Taxi Holding Kft. (Budapest Taxi) ügyvezetője azt mondta, 10-11 százalékkal esett vissza a forgalmuk a tavaly szeptemberihez képest, a csökkenés főleg a magánszektorban következett be, céges forgalmuk tartja magát. Kiemelte ugyanakkor, hogy a taxirendeletnek köszönhetően rend lett a piacon, és úgy vélte, azok a cégek, amelyek meglépték a technikai fejlesztéseket (GPS, néma címkiadás), előnyben vannak.

A légérzékenyebben azokat a társaságokat érinthette a változás, amelyek nagyon alacsony (150 forint/km) tarifákkal dolgoztak. A Taxiplus cégvezetője, Pólya Sándor például augusztushoz képest 10-15 százalékos visszaesésről beszélt a lapnak. Főleg a reptéri forgalmukban következett be jelentős, 20-30 százalékos csökkenés, a fiatalok szórakozásának köszönhetően a hétvégi forgalom nem mérséklődött, az árak viszont drasztikusan emelkedtek.

 

Címkék:
utazás, taxi, taxirendelet,