Hatalmas fejlesztésre készül a BKK Budapesten

Pénzcentrum2013. szeptember 5. 09:03

Jövőre jönnek az új vandál biztos, érintő képernyős jegykiadó automaták, ahol kártyával is lehet majd fizetni - írja a Napi Gazdaság.

Jövő évtől fokozatosan cserélik le a jelenlegi elavult, olykor használhatatlan budapesti jegyárusítóautomata-hálózatot. Az elektronikus jegyrendszer projektjébe illeszkedve 2014 elejétől ütemezetten, egy év alatt Magyarország legnagyobb jegykiadóautomata-hálózata épül ki, így az utasok több nyelven is kommunikáló, a legtöbb jegy- és bérlettípust árusító, érmét, bankjegyet és bankkártyát is elfogadó, érintőképernyős, vandál biztos automatákból vásárolhatnak jegyet.

Az új jegyértékesítő eszközöket a közbeszerzési eljárás nyertese, a T-Systems Magyarország Zrt. szállítja; a társaság nettó 5,7 milliárd forintos ajánlattal nyerte a tendert. Ez az összeg magában foglalja a készülékek gyártását, szállítását, telepítését és öt éven át tartó teljes körű üzemeltetését. A döntés során bírálati szempont volt a készülékek beszerzési, telepítési és üzembe helyezési, valamint üzemeltetési költsége, a jótállás időtartama és az automaták szállításának határideje.

Az elektronikus jegyrendszer beruházásával összehangoltan, annak első ütemeként háromszáz modern, új jegyértékesítő eszközökből készpénzzel vagy bankkártyával vásárolhatnak majd az utasok jegyet vagy akár bérletet is.

Az első automaták 2014 elején megjelennek a fővárosban, a teljes kiépítésére mintegy másfél éve van a T-Systems Magyarországnak; ezzel párhuzamosan leszerelik a jelenleg üzemelő régi automatákat.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék:
utazás, bkk, bkv, Budapest, tömegközlekedés,