Már tudják a taxisok, hogy cselezhetik ki a magas árakat

Pénzcentrum2013. szeptember 2. 10:03

Alig lépett életbe az új taxirendelet, a társaságok közül többen már azon dolgoznak, hogyan kínálhassák olcsóbban a fuvart - írja a Blikk.

Például úgy, ahogy egyikük hirdeti magát. Mint írják, a taxirendelet miatt megszűnt a taxiüzletáguk. Csak telefonos előrendeléseket vesznek fel, na nem taxira, hanem "transzferre". Külön hirdetik a reptéri transzfereket, és azt írják, övék Budapest legkedvezőbb tarifái. Ám az árakat nem közlik.

Dióslaki Gábor, egy a taxizásból nemrég kiszállt volt cégvezető úgy tudja, gyakorlatilag a piac minden szereplője töri a fejét valamilyen utasbarát megoldáson. A visszatérő utasokat szeretnék megtartani különféle kedvezményekkel. Például úgy, hogy a vásárlói kártyákhoz hasonlóan pontokat adnának a fuvarok után, amellyel a következő utazás árát csökkenteni lehetne.

Feltöltőkártyákkal is próbálkoznak a taxis cégek. Ezeket a mobiltelefonéhoz hasonlóan lehetne feltölteni. De ha például valaki 5 ezer forintos csomagot vásárol, akkor azért akár 6-8 ezer forintig utazhatna.

Címkék:
utazás, taxi, taxirendelet,