6,5 milliárdot költöttünk tavaly a Forma-1 megrendezésére

MTI2013. augusztus 15. 09:34

A kormányzat a legnagyobb összeget, 6,446 milliárd forintot a Forma-1 Magyar Nagydíjra fordította tavaly a költségvetés 12,264 milliárd forintos keretű turisztikai előirányzatából - ismerteti a csütörtöki Világgazdaság.

A napilap cikke szerint ezt a nemzeti fejlesztési miniszter a parlament honlapján közölte egy képviselői kérdésre adott válaszában. Németh Lászlóné leírta, hogy a pénzt a rendezői jogdíjra, a közvetítői jogdíj 50 százalékának kifizetésére, illetve a versennyel összefüggő stratégiai célok megvalósítására költötték. A Magyar Turizmus Zrt. külképviseletein keresztül akciókkal ösztönzött a futam látogatására, ennek köszönhetően 35 százalékkal több jegyet értékesítettek tavaly a külföldieknek.

A turisztikai célirányzatra eredetileg 11 milliárd forintot szántak, a végül megemelt összegből a második legtöbbet, 5 milliárd forintot marketing célokra fordították. A sármelléki repülőtér 150, a debreceni 49,2 milliót kapott, a 2012. évi Túraautó Világbajnokság megrendezésének támogatására 100 milliót adtak és ugyanennyit szántak a kulturális turisztikai fesztiválokra - ismerteti a Világgazdaság.

Címkék:
utazás,