Nehéz lehet lejutni a horvát tengerpartra a hétvégén

Pénzcentrum2013. augusztus 9. 18:26

Útlezárásokkal tiltakozik a horvát gazdák egy része az elmaradt támogatások kifizetését sürgetve.

A termelők szerint a kormány a legtöbbet a mezőgazdaságon spórolt az idei költségvetés összeállításakor, keveslik továbbá a búza felvásárlói árát és sürgetik a már esedékes támogatások kifizetését.

Az agrárkamara képviselőit csütörtökön fogadta a mezőgazdasági miniszter, a felek azonban csupán abban tudtak megállapodni, hogy hétfőn folytatják a tárgyalásokat.

Eközben szlavóniai gazdák egy radikális csoportja úgy döntött, hogy traktorokkal az utakra vonul.

A horvát autóklub honlapján (www.hak.hr) péntek délelőtt közzétett tájékoztatás szerint a gazdatiltakozás miatt útlezárásra kell számítani az A3-as Bregana-Lipovac autópálya fel-, illetve lehajtóján Luzani, valamint Nova Gradiska irányában. Alternatív megoldásként Okucaninál, illetve Slavonski Brodnál lehet elhagyni az A3-as autópályát. A tiltakozók továbbá a D7-es utat Velika Kopanicánál, a D51-es utat Nova Gradiskánál, a D55-ös utat Zupanja és a boszniai Orasje között, valamint a Luzanin átvezető alsóbbrendű utat zárták el a forgalom elől.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címkék:
utazás, horvátország,