Pofátlan árak a Hungaroringen: ilyen drága a sör, a kolbász

Pénzcentrum2013. július 26. 13:02

Péntek délelőtt az első szabadedzéssel megkezdődött a Forma-1-es Magyar Nagydíj programja. 14.00-kor a második, szombaton 11.00-kor pedig a harmadik gyakorlást rendezik meg. Az időmérő edzés szombaton 14.00 órakor, a futam vasárnap ugyanebben az időpontban rajtol. A Pénzcentrum.hu arra volt kíváncsi, milyen árak vannak a mogyoródi pálya bejáratánál található büfékben, sörözőkben. Mutatjuk.

Kint jársz a Hungaroringen? Feldühítettek a magas árak? Vagy épp ellenkezőleg, túl olcsó minden? Fotózz és küldd el nekünk a penzcentrum@penzcentrum.hu címre!


Úgy tűnik, idén is elszabadulnak az árak a Hungaroringnél: sem az étkezés, sem a közlekedés nem lett olcsóbb a tavalyi Magyar Nagydíjhoz képest Mogyoródon, ráaádásul a csúcs még csak mától érkezik, a várakozások szerint akár duplájára, sőt, háromszorosára is nőhetnek az árak a büfésoron.

A jelek szerint azonban a próbálkozó vállalkozók idén is arra koncentrálnak, hogy minél nagyobb profitra tegyenek szert a rendezvény néhány napja alatt. A bejárathoz közel kialakított szurkolói zónában csütörtökön 700 forintba került egy doboz vagy egy korsó sör. Ugyanezt a közeli benzinkútnál már "csak" 400-500 forintért kínálták. Az általunk megkérdezett árusok elmondták, hogy a hétvégi rohamra nagy árukészlettel, és emelkedő árakkal készülnek: a dobozos sör a tavalyi évhez hasonlóan 800-1000 forint is lehet.


Azok, akik enni-inni szeretnének, szintén készíthetik a vastagabbik pénztárcájukat. A hot-dog 600, a gyros és a hamburger 800 forinttól indul, a sült kolbász 1200 forint,a sült burgonya adagja 600 forint.

Fontos azonban kiemelni, hogy a fent említett árak csak csütörtök délután, a verseny hivatalos kezdete előtt voltak ilyen "alacsonyak", mára még tovább emelkednek. Tavaly például egy darab sült csirkemell filéért 2800 forintot kértek a büfések, egy adag hasábburgonya ára pedig az ezer forintot is elérte.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Címkék:
vásárlás, utazás,