Ismét felmerült, hogy Káposztásmegyerig tolják ki a 3-as metrót

Pénzcentrum2013. július 24. 10:04

Ismét napirendre került, hogy Újpest-központ helyett Káposztásmegyer lehet az M3-as metró végállomása − a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK) legalábbis megjelentette a vonal rekonstrukciója, illetve meghosszabbítása előkészítésének tervezésére vonatkozó közbeszerzési pályázatot - írja a Napi Gazdaság.

A beruházás évtizedek óta napirenden van, már a káposztástelepi lakótelep 1980-as építésekor azt tervezték, hogy meghosszabbítják az M3-ast, végül azonban csak a villamost vitték el a város széléig. A BKK és a főváros most uniós forrásból valósítaná meg fejlesztést. A ​támogatási szerződéssel rendelkező beruházás a tervek szerint 150 milliárd forintba kerülne, a rekonstrukció és a hosszabbítás 2016-ban kezdődne meg, 2019-re pedig be is fejeződne.

A főváros középtávú, 2030-ig szóló fejlesztési koncepciójában szereplő 27 nagyberuházás között több közlekedéssel kapcsolatos is van, ilyen például az M2-es metró és a gödöllői HÉV összekötése vagy az M1-es metró rekonstrukciója és keleti meghosszabbítása.

Címkék:
utazás, bkk,