Így néznek ki a metró beléptetőkapui

Pénzcentrum2013. június 11. 12:08

Úgy tűnik, lassan de fokozatosan halad a kormány a használatarányos e-útdíj idei bevezetésével. Friss beszámolók szerint ugyanis az e-útdíj technikai elemeinek első kapuját már építik. Közben a Budapesti Közlekedési Központ szombattól teszteli a beléptetőkapukat a metróban.

A kormány eredeti tervei szerint az idei költségvetésből 42 milliárd forintot fordít az elektronikus útdíj kiépítésére. Egy pénteki határozatával a kormány 2 milliárd forintot csoportosított át ebből az előirányzatból a rendőrség számára beruházás céljából. A kormány ahhoz is tartja magát, hogy a második félévtől bevezeti az e-útdíjat, amelyből 75 milliárd forintnyi plusz bevételt vár.

Az MTI hétfőn közölt képei szerint az e-útdíj technikai elemeinek első kapuját már építik a 49-es úton, a magyar-román határtól néhány kilométerre Csenger közelében.

Az e-útdíj technikai elemeinek első kapuját építik a 49-es úton, a magyar-román határtól néhány kilométerre Csenger közelében 2013. június 10-én.

 


Az MTI egy másik összeállításában arról közölt képeket, hogy a BKK beléptetőkapukat tesztel a Corvin-negyed metróállomáson. A központ múlt heti közleménye szerint a kapukat kísérleti, átmeneti jelleggel szerelik fel tapasztalatszerzés céljából. A tesztidőszak várhatóan három hónapig tart, s azt újabb három hónappal meghosszabbíthatják.

Négy olyan gyártó termékét helyezik el a metróállomáson, amely a BKK honlapján a közelmúltban közzétett felhívásra jelentkezett. Ilyen kapuk végzik a beléptetést például Párizs, Lyon, Stockholm, Barcelona és Brüsszel állomásain. Az új kapuk legalább 180 centiméter magasak lesznek, ezzel is meggátolják, hogy átugorják őket, s így blicceljen valaki a rendszer kiépülte után.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Utasok mennek be az új beléptetőkapun, előtérben a régi jegykezelő a Corvin-negyed metróállomáson 2013. június 10-én. Négy különböző beléptetőkaput tesztel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a főváros M3-as (észak-déli) metróvonalán, a Corvin-negyed állomáson.

 

Az új beléptetőkapu a Corvin-negyed metróállomáson 2013. június 10-én. Négy különböző beléptetőkaput tesztel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a főváros M3-as (észak-déli) metróvonalán, a Corvin-negyed állomáson.


A beléptetőkapukat a BKK az elektronikus jegyrendszer bevezetésével együtt építené ki a metró- és több kiemelt HÉV-megállóban. A rendszert 2014 és 2016 között először a metró- és HÉV-hálózaton, azt követően a felszíni tömegközlekedési járműveken vezetik be.

Címkék:
utazás, metró, autópálya,