Újabb használt buszok jönnek Budapestre

MTI2013. február 5. 16:30

Újabb használt csuklós buszokat állít forgalomba a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a fővárosban. A Volvo márkájú járművek korábban Genfben közlekedtek - közölte a BKK és a BKV kedden az MTI-vel.

A huszonöt 7000A típusú Volvo egy tavaly novemberben kiírt tender sikeres lezárása révén kerül Budapestre, amelyet a Homm Kft. nyert el. A BKK közleményében azt írta, a 2000-es évjáratú, alacsonypadlós, klimatizált buszok keveset futottak, esztétikai állapotuk kitűnő.

Az átvétel után kisebb átalakításokat végeznek a járműveken: új fényezést, elektromos jegykezelőket és utastájékoztatási rendszert kapnak. Ezek költsége a beszerzéssel együtt a BKK közlése szerint a 18-19 éves buszok vázfelújításával egyenlő, viszont modernebb, környezetkímélőbb és magasabb szolgáltatási színvonalú buszok állhatnak forgalomba.

A BKK kitért arra is, hogy a flotta nem teljesen ismeretlen számukra, ugyanis egy 2008-as tenderen már megjelent ajánlatként. Akkor 48 milliós darabáron kínálta egy másik cég, szemben a mostani 13,5 milliós árral, de a szakmai tiltakozások miatt meghiúsult a beszerzés.

Címkék: